Dit is het soort koek waarvoor je stiekem terug naar de ijskast gaat om nog een stukje te nemen…
Een koekjesbodem bedekt met kokos, chocoladestukjes, pecannoten en caramel en daar bovenop nog een chocoladelaag… onweerstaanbaar!
Het recept komt (iets aangepast) uit Eenvoudig heerlijk koken van Ron Kalenuik en de titel van het recept is eigenlijk ‘Schildpaddencarrés”. Waar die titel vandaan komt weet ik niet, maar het resultaat van dit recept is in elk geval echt de moeite, ik ga deze koek zonder twijfel nog vaak maken.
Ingrediënten (voor een rechthoekige bakvorm van 20 op 30 cm):
100 gr koekjes, verkruimeld (ik gebruikte speculaasjes)
100 gr roomboter, gesmolten
80 gr kokospoeder
200 gr chocolade stukjes
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 gr)
100 gr pecannoten, in stukjes
200 gr melkchocolade, om de koek mee te bedekken
1 eetlepel boter of olie
100 gr roomboter, gesmolten
80 gr kokospoeder
200 gr chocolade stukjes
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 gr)
100 gr pecannoten, in stukjes
200 gr melkchocolade, om de koek mee te bedekken
1 eetlepel boter of olie
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de koekjes in een plastieken zakje, sluit het zakje goed en klop ze met een deegrol tot kruimels (of gebruik de keukenrobot, maar dit is leuker).
Doe de kruimels in een kom. Smelt de boter en meng de boter goed met de koekkruimels.
Bedek de bakvorm met bakpapier.
Bedek de bodem met het koekjesmengsel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
Strooi de kokos erover.
Strooi dan de chocolade stukjes er gelijkmatig over.
Bedek dan alles met de gecondenseerde melk.
Strooi daarover de gehakte pecannoten.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven, voor ongeveer 30 minuten. De gecondenseerde melk is dan
veranderd in caramel.
Laat afkoelen.
Smelt de melkchocolade au bain marie samen met de eetlepel olie/boter.
Schenk de gesmolten chocolade over de koek en laat afkoelen.Snij in blokjes en serveer.
Doe de kruimels in een kom. Smelt de boter en meng de boter goed met de koekkruimels.
Bedek de bakvorm met bakpapier.
Bedek de bodem met het koekjesmengsel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
Strooi de kokos erover.
Strooi dan de chocolade stukjes er gelijkmatig over.
Bedek dan alles met de gecondenseerde melk.
Strooi daarover de gehakte pecannoten.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven, voor ongeveer 30 minuten. De gecondenseerde melk is dan
veranderd in caramel.
Laat afkoelen.
Smelt de melkchocolade au bain marie samen met de eetlepel olie/boter.
Schenk de gesmolten chocolade over de koek en laat afkoelen.Snij in blokjes en serveer.