Als ik eens naar de recepten die ik al gepost heb kijk, lijkt het alsof ik alleen maar zoete dingen maak. Hoewel ik inderdaad wel vooral graag bak en niet kan ontkennen dat ik echt wel iets teveel van zoet hou, kook ik natuurlijk ook gewoon "echt" eten....
Tijd voor een gezond recept dus!
Zo maak ik een paar keer per week soep. Ik ben er enkele jaren geleden mee begonnen uit noodzaak, toen mijn jongste dochter - tot mijn grote wanhoop- alle vast voedsel weigerde, behalve soep... en zo heeft ze een hele tijd geleefd op soep en melk. Zelfs nu ze 3 jaar is, is ze nog steeds gek op soep en vraagt ze er soms zelfs naar bij het ontbijt!
Dit is één van haar lievelingssoepen: simpel en gezond!
Ingrdiënten:
1 broccoli, in roosjes
1 ajuin, gesnipperd
3 stengels prei (het witte gedeelte, in stukjes)
3 aardappels, geschild en in blokjes
1,2 liter groente- of kippenbouillon
1 eetlepel olie
Werkwijze:
Verwarm de olie in de stoofpot.
Stoof de ajuin enkele minuten.
Voeg dan de prei, de broccoli en de aardappels toe.
Voeg de bouillon toe en dek af.
Laat ongeveer 20 minuten koken, tot de aardappels gaar zijn en de groenten zacht.
Pureer met een staafmixer.
Voeg eventueel room of melk toe als je het opdient.
Bij mij is dat ook zo. Ik denk gewoon dat het komt omdat je tijd hebt om daar een foto van te trekken.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor je reactie Moran! Ja, het is inderdaad niet evident om een foto te trekken van gewoon eten, omdat het anders al koud is eer je kan beginnen :-)
Verwijderenhahahaha "Ik kook ook nog wel echt eten". :)
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit! Ik vind soep altijd lekker. Maakt niet uit welk moment of wel seizoen!
Dank je wel Es voor je reactie! Bij mij gaat het er ook altijd wel in... :-)
VerwijderenZiet er lekker uit! Hier ook een heel jaar door soep op het menu (liefst gemixt én met balletjes :-))
BeantwoordenVerwijderenje zusje
Ah ja, die balletjes moeten er meestal hier ook bij in zitten :-)
BeantwoordenVerwijderenMy family LOVES soup. Even when it was just me and my husband, we made soups all year long. In the winter, it was almost every other day :) Now my little daughter loves them, so she fits right in. This looks great and healthy (double the bonus!)
BeantwoordenVerwijderenHi Yudith, thanks for your reaction! :-)
BeantwoordenVerwijderenHee Marian,
BeantwoordenVerwijderenWat een mooie blog heb je en met hele lekkere gerechten!!
Ik ben dit jaar met mijn eigen moestuintje begonnen en dan is het natuurlijk wel leuk om van mijn oogst ook echte gerechtjes te maken.
Dit recept lijkt me daar ideaal voor!
De prei en broccoli zijn gezaaid, nu nog even wachten totdat ze geoogst kunnen worden, maar dan ga ik zeker dit recept maken!
Als het zover is, laat ik je weten hoe het gesmaakt heeft!
Succes verdet met je blog!
Groetjes Annet
Hoi Annet,
VerwijderenDank je wel voor je lieve reactie, dat doet me echt plezier!
Wat leuk dat je je eigen moestuin begonnen bent, de groenten uit je eigen tuin zullen volgens mij veel meer smaak hebben dan die uit de winkel... ik wens je een heel goeie oogst alvast! Ik kom nooit verder dan wat kruidenplantjes planten :-).
Succes met het uitproberen van het recept, hou me op de hoogte!
Groetjes,
Marian
Dat ziet er lekker uit! Die ga ik proberen ^_^
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! Ik heb deze soep net gemaakt, maar dan een mosterdvariant.
BeantwoordenVerwijderenEen paar eetlepels mosterd erdoor en wat crème fraîche of kookroom maakt het een heerlijke mosterdsoep. Natuurlijk wordt het door de crème fraîche iets minder gezond, maar met de light-variant valt ook dat wel mee.