donderdag 16 februari 2012

Tonijnflapjes


Deze makkelijke en lekkere tonijnflapjes komen uit De Joodse Keuken van Claudia Roden.

Ze zijn heel snel klaar en heel simpel te maken.

Ik maakte ze als hapje vooraf toen ik vorig weekend bezoek kreeg en ze waren in enkele minuten verdwenen!

Ik heb de hoeveelheden wel aangepast zodat het net genoeg is voor 1 rol bladerdeeg.



Ingrediënten (voor 12 flapjes):

1 rol bladerdeeg
1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
1 eetlepel kappertjes
enkele olijven, fijngehakt
een beetje citroensap, naar smaak
zout, peper
1 ei, geklutst

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de tonijn samen met de kappertjes, fijngehakte olijven en het citroensap.
Kruid met peper en zout naar smaak.

Rol het bladerdeeg uit.
Snijd er rondjes uit met de bovenkant van een breed rond glas.
Rol eventuele restjes opnieuw uit en maak ook hier rondjes van.
Leg op elk rondje een lepel tonijnmengsel en plooi het rondje toe zodat je een half maantje krijgt.
Druk met de tanden van een vork op de rand zodat je mooie lijntjes krijgt.
Bestrijk de flapjes met geklutst ei.

Zet ongeveer 15 à 20 minuten in de oven tot de flapjes gerezen en goudbruin zijn.

9 opmerkingen:

  1. Wat een lekker hapje, het recept was mij nog niet opgevallen. Ik ga snel eens kijken in het boek.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Caroline. Het heet in het boek 'tonijnvulling voor buricche de tonno".
      Er staan zoveel recepten in het boek... onuitputtelijk eigenlijk!

      Groetjes
      Marian

      Verwijderen
    2. Ik heb deze zaterdag ook gemaakt,Mihai en ik vonden het erg lekker.
      Groetjes Catalina (katy)

      Verwijderen
    3. Dank je wel Catalina voor je reactie! Leuk dat je ze gemaakt hebt en dat ze lekker waren, dat doet me plezier!
      Groetjes,
      Marian

      Verwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit... en bedankt voor de kookboek-tip!
    grtz eric

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houd van simpele gerechtjes, zoals deze! Ik had laatst de vis met bladerdeeg gemaakt! Super!

    Groetjesss Ammehoela

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hej Ammehoela,
    Dank je wel voor je reactie. Leuk dat je de vis in bladerdeeg hebt gemaakt en het lekker vond, dat doet me plezier!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog nooit van dit recept met tonijn gehoord. Maar ga ik zeer zeker in mijn receptenboekje bijschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen