zondag 24 juni 2012

Nutella-hazelnoot-muffins

Een muffin met knapperige hazelnoten bovenop en binnenin een hapje Nutella? Mijn dochtertjes vonden deze muffins superlekker,  ze zijn dan ook ware chocofanaten.

Mijn oudste dochter verklaarde ze meteen 'de aller-aller-allerbeste' die ik ooit gemaakt had en dat heeft ongetwijfeld alles te maken met het verrassingshapje Nutella binnenin!

Deze muffins zijn makkelijk te maken en perfect bij een tas koffie of thee.

Het recept komt uit Cake days van The Hummingbird Bakery.

Ingrediënten (voor 16 muffins,volgens het recept voor 10-12 muffins was):

300 gr bloem
145 gr suiker
1 eetlepel bakpoeder
1/2 theelepel natriumbicarbonaat
een mespuntje zout
2,5 dl volle melk
1 theelepel vanille-extract (of vervang een deel van de suiker door 2 zakjes vanillesuiker)
2 grote eieren
85 gr roomboter, gesmolten
150 gr Nutella (of andere chocolade-hazelnoten-pasta)
30 gr hazelnoten, gehakt

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vul een muffinblik met papieren vormpjes.

Zeef de bloem, 115 gr van de suiker, het bakpoeder,  natriumbicarbonaat en zout in een grote kom.
Doe de melk en het vanille-extract in een andere kom, voeg de eieren toe en klop goed met een garde.

Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het melk-ei-mengsel erin, terwijl je het mengsel klopt met een mixer.
Voeg dan de gesmolten boter toe en klop goed.

Voeg 80 gr van de chocolade-hazelnoten-pasta en klop die er goed door.


Vul de papieren vormpjes voor een kwart met het beslag.
Schep er een theelepel 
chocolade-hazelnoten-pasta op en voeg dan beslag toe, tot de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn.

Meng de gehakte hazelnoten met de resterende suiker en strooi die over het beslag. (Ik kwam niet toe met 30gr suiker gemengd met 30 gr gehakte hazelnoten, en maakte nog bij, om genoeg te hebben voor alle muffins).



Bak de muffins 25-30 minuten, tot ze goed gerezen zijn. (Bij mij was dat al na 20 minuten).
Laat ze even afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.





16 opmerkingen:

  1. Ja hazelnootpasta is populair he.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier bij ons thuis in elk geval wel :-)!

      Verwijderen
  2. Frumoasa poza si buna reteta! Imi aduc aminte cu drag de prajiturile mancate la Hummingbird!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Multumesc mult Irina!
      Eu nu am ajuns inca la Hummingbird Bakery, dar daca mai ajung vreodata la Londra, ma duc si eu, sunt sigura! :-)

      Verwijderen
  3. Oeh deze lijken me erg lekker! Ga ik zeker een keer proberen, wij zijn dol op Nutella :).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Lisa! Wie is er niet dol op Nutella :-)?

      Verwijderen
  4. Ik kan mij voorstellen dat je dochtertjes dit wèl erg lekker vinden!
    Wie Niet?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Caroline, dank je wel voor je reactie! Nutella is moeilijk te weerstaan voor iedereen denk ik!

      Verwijderen
  5. Deze zijn volgens mij onwijs lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi,

    Net bij je site ontdekt omdat we opzoek zijn naar het adres van de Roemeense slager in Brussel, en jij stond als link ernaar toe. Wat een heerlijke recepten . Ga een link naar je site bij ons plaatsen , zodat meer mensen je recepten kunnen lezen .Zou je mij het adres van de roemeense slager in Brussel kunnen doormailen , wij gaan nl a.s vrijdag ri Belgie . In Amsterdam waar wij wonen is geen Roemeense slager en een Roemeense vriend vertelde ons erover. Wij halen soms dingen bij de Poolse supermarkt of brengen het mee uit Roemenië.Onze verhalen kan je lezen op www.onsgezinendestichting.blogspot.com en daar staat ook een link naar onze stichting op. Je mag het adres mailen naar luani206@hotmail.com
    Ps Ben nu mici aan het maken met verse ingrediënten.

    Gr Henriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Henriëtte,

      Dank je wel voor je reactie!
      Ik voeg ook een link toe naar jullie site, heel mooi waar jullie mee bezig zijn trouwens!
      Ik probeer het adres van de slager te achterhalen en stuur het je door via mail!

      Zijn de mici gelukt :-)?

      Groetjes,
      Marian

      Verwijderen
  7. Ook ik heb een huis vol chocofanaten. Met de zomervakantie in zicht, wordt dit zeker een recept om te proberen. Hazelnootpasta gaat hier sowieso hard, laat staan zulke muffins. Bedankt voor de inspiratie.

    Groetjes,

    Diana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Diana! Hou me op de hoogte als je het uitprobeert, hopelijk vind je het lekker!

      Groetjes
      Marian

      Verwijderen
  8. Yummy! Anything with Nutella should be delicious!! Have a great week Marian.

    BeantwoordenVerwijderen