En dan nog wel met een recept waarvoor ik Kelly van Kell's Kitchen eeuwig dankbaar zal blijven!
Ik geef toe, de voornaamste reden waarom ik deze blondies maakte was hun naam. Want Congo Bars, dat spreekt toch wel tot de verbeelding, niet waar?
En Kelly had helemaal gelijk: deze heerlijke blokjes zijn echt instant happiness! Deze zou ik elke week wel willen bakken, ik vind ze ongelofelijk! Dank je wel Kelly!
Ze zijn bovendien makkelijk en snel te maken. Er is maar 1 nadeel aan deze Congo Bars: je kan er niet afblijven. Zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb!
Ingrediënten:
195 gr bloem
170 gr ongezouten roomboter, gesmolten en een beetje afgekoeld
300 gr lichtbruine suiker (ik gebruikte ruwe rietsuiker)
2 eieren
een snufje zout
1 theelepel bakpoeder
anderhalve theelepel vanille-extract
125 gr geraspte kokos (eventueel geroosterd, ik was te lui)
100 gr pecannoten, in stukjes gehakt (eventueel geroosterd, heb ik ook achterwege gelaten)
75 gr witte chocolade, in stukjes gehakt
75 gr donkere chocolade, in stukjes gehakt
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm in (ik gebruikte een rechthoekige vorm van 30x20x5cm) en bekleed met bakpapier.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en meng het zout erdoor.
Meng in een andere kom de gesmolten boter goed met de suiker.
Meng dan één voor één de eieren erdoor en meng goed na elke toevoeging.
Voeg daarna het vanille-extract toe en meng goed.
Voeg het bloemmengsel toe aan de kom met het boter-eimengsel.
Meng het voorzichtig door elkaar met een houten lepel of spatel. Stop meteen met roeren wanneer alles goed gemengd is.
Spatel voorzichtig de kokos, pecannoten en stukje chocolade erdoor.
Verdeel het deeg over de vorm en strijk het glad.
Bak de congo bars ongeveer 25-30 minuten (bij mij waren ze klaar na 30 minuten).
Bak de congo bars ongeveer 25-30 minuten (bij mij waren ze klaar na 30 minuten).
Ze zijn klaar als de bovenkant stevig is, barstjes heeft en een prikker die je in het midden tussen de rand en het midden steekt, er proper uitkomt.
Laat even afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
Snijd in blokjes en eet op!
Snijd in blokjes en eet op!
Ik vond ze het lekkerste de tweede dag, hoewel ik ze de eerste dag al onweerstaanbaar vond!
Mmm... zó lekker en absoluut onweerstaanbaar! Thanks voor de link :-)
BeantwoordenVerwijderenHeb je 'n fijne vakantie gehad?
Geniet van het mooie weer!
Groetjes, Kelly
Dank je wel Kelly!
VerwijderenJij ook nog een mooie zomer gewenst!
Groetjes,
Marian
Hallo Marian,
BeantwoordenVerwijderenHet was hier zo stil, ik dacht al die is vast op vakantie.
Je eerste recept na terugkomst lijkt me in ieder geval meteen een succes!
Ze lijken op de chewie, chunky blondies van Dorie Greenspan, daar gaan ook nog stukjes fudge doorheen.
Fijn weekend, groetjes, Caroline
Hej Caroline,
VerwijderenGrappig dat je het vermeldt, ik heb namelijk voor ik de Congo Bars maakte nog gekeken naar jouw recept voor chewy chunky blondies, maar ik had geen fudge in huis... want die leken me ook superlekker!
Groetjes,
Marian
Hallo Marian,
BeantwoordenVerwijderenZien er echt lekker uit - ga ik zeker ook een keertje maken. Ik heb ze gelijk op mijn (lange)kooktest 'to-do' lijstje gezet :-)
Groeten uit Frankrijk, Lisette
Dank je wel Lisette, leuk je hier te zien!
VerwijderenGroetjes,
Marian
Jammie! Ziet er zo heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Daisy!
Verwijderen