vrijdag 8 juli 2011

Romige tomatensoep





Dit is zonder twijfel het favoriete gerecht van onze jongste dochter Juliette. Bijgevolg komt het bijna wekelijks op tafel, het is een perfecte manier om kinderen wat extra groenten te laten eten. Want wie eet nu niet graag tomatensoep?
Simpel, gezond en lekker!









Ingredienten:

1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
1 stengel prei, in stukjes
1 wortel, in stukjes
1 blikje tomatenconcentraat
1 blik (400gr) tomatenblokjes op sap
3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
1,2 liter (kippen- of groenten-) bouillon
1 theelepel suiker

Werkwijze:

Verwarm de olie.
Laat de ui glazig worden in de olie.
Voeg dan de tomatenpuree toe en stoof hem mee. Dit zorgt ervoor dat de smaak minder zuur zal zijn.
Voeg de stukjes prei, wortel, aardappelen en tomatenblokjes toe.
Voeg de bouillon toe en laat koken tot de groenten gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
Voeg de suiker toe en mix met een staafmixer tot een gladde soep.

Het resultaat is een romige tomatensoep, met een gladde volle textuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen