maandag 19 september 2011

Bananenmuffins met chocolade

Opnieuw een recept uit 'Keuken' van Nigella.

Deze muffins maak ik regelmatig om te rijpe bananen een nieuw leven te geven en ze vallen telkens goed in de smaak.

Ze zijn makkelijk te maken want de ingrediënten kunnen gewoon snel met de hand gemengd worden. Perfect als je iets lekkers wil bakken maar er niet teveel tijd in wil steken.

Ook leuk voor kinderen om te helpen bakken, omdat ze alles zelf kunnen mengen.





Ingrediënten (volgens het recept voor 12 stuks, maar ik had er 17):

3 rijpe bananen
1,25 dl neutraal smakende olie (ik gebruik zonnebloemolie)
2 eieren
100 gr rietsuiker (ik gebruikte ietsje meer, ongeveer 130gr)
225 gr bloem
3 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel natriumcarbonaat

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul de cakevormpjes met papiertjes.

Prak de bananen fijn met een vork.
Voeg er de olie bij, meng goed en voeg vervolgens de eieren en de suiker toe. Meng goed met een klopper.

Zeef de bloem, cacaopoeder en natriumcarbonaat boven een kom.
Voeg dit mengsel voorzichtig kloppend met een houten lepel bij het bananenmengsel.

Stop meteen met roeren als alles gemengd is.

Vul de cakevormpjes voor 2/3 en zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten, tot een prikkertje er proper uitkomt.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

6 opmerkingen:

  1. Thankyou for visiting my place, i do Like Nigella, and watch the cooking show when they show in tv. Love the banana and choco combo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thank you for your visit to my blog Finla, hope to see you again here :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelf ben ik niet zo'n bak"ster", maar ik geloof dat kort mengen wel heel essentieel is bij muffins, is het niet? Banaan + chocola moet erg lekker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. sounds utterly yumm n delicious..
    first time here..love ur space..
    nice presentation..
    Am your happy follower now..:)
    Tasty Appetite

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Nell, inderdaad, naar het schijnt krijg je muffins alleen maar luchtig als ze zo kort mogelijk gemengd zijn... vreemd, maar toch zou het zo moeten zijn :-). Bedankt voor je reactie!
    Groetjes
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Jay, thank you for being my follower! I will visit your blog too!
    And thank you very much for your nice comment, I am happy you found my blog!
    (If you need translation somewhere, let me know :-))
    Kind regards,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen