woensdag 28 september 2011

Zelfgemaakte kippennuggets


Dit is een makkelijk en snel receptje om zelf kippennuggets te maken. Veel en veel lekkerder dan de vooraf klaargemaakte diepgevroren versie en mijn dochters zijn er gek op!

Ingrediënten:

1dubbele kippenborst
2 eieren
scheutje melk
zout, peper, kippenkruiden
1 kop paneermeel
een halve kop bloem
een halve kop geraspte parmezaanse kaas
olie om in te bakken

Werkwijze:

Snijd de kippenborst in dunne reepjes van ongeveer 1,5 à 2cm  cm op 6-7 cm.
Kluts de eieren in een kom en doe er een scheutje melk bij.
Voeg wat kippenkruiden toe of peper en zout.
Laat de kippenreepjes er minimum een half uur in marineren.

Laat de kippenreepjes daarna even uitlekken in een zeef.
Doe ondertussen het paneermeel, bloem en parmezaanse kaas in een kom.
Voeg ook hier zout/peper of kippenkruiden toe.
Doe de kippenreepjes in de kom en meng goed, zodat ze helemaal bedekt zijn met het mengsel.

Verhit een laag olie van ongeveer een cm in een pan tot de olie goed heet is.
Bak de kippenreepjes in porties rondom goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. We love chicken Nuggets here at home and this looks so so perfect andyumm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thank you Finla for your encouraging comments, I'm happy to see you here again!

    BeantwoordenVerwijderen