zaterdag 30 juli 2011

Gebakken vis op Arabische wijze à la Gordon Ramsay

Dit recept komt uit Gordon Ramsay's boek "Wereldgerechten", uit het hoofdstuk met Arabische recepten.

Heel simpel, maar erg lekker, en door de toevoeging van kruiden toch een tikje anders van smaak dan gewone gebakken vis. Ik heb dit al verschillende keren gemaakt en mijn kinderen eten dit erg graag. Het is een gemakkelijke manier om kinderen met smaak vis te laten eten.

Gordon gebruikt hiervoor mulfilets en serveert het met saffraanrijst.  Hij zegt er wel bij dat je voor dit recept eender welke stevige witvis kan gebruiken. Ik heb hier dus kabeljauw voor gebruikt bij gebrek aan mul.


Ingredienten:

4 stevige witvis filets
enkele eetlepels bloem
een halve theelepel komijnpoeder
een halve theelepel kaneel
een halve theelepel gemberpoeder
zout en peper naar smaak
olie om de vis te bakken

Werkwijze:

Laat de vis op kamertemperatuur komen.
Meng in een diep bord de bloem, komijn, kaneel en gember en voeg zout en peper toe.
Wentel de visfilets door de bloem zodat ze goed bedekt zijn langs beide kanten met het bloemmengsel.
Verhit een laagje olie in een grote pan tot de olie goed heet is.
Bak de vis ongeveer 2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn, opgepast, want het gaat heel snel!

Het resultaat is een lekkere knapperige vis, zonder veel voorbereiding!

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk, moet ik onthouden! Leuke blog heb je trouwens, ik kijk al uit naar nieuwe recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Saskia! Echt leuk om te horen :-)!

    BeantwoordenVerwijderen