Tot onzetting van mijn oudste dochter, die vond dat deze vis er veel te veel als 'echte vis' uitzag en al op voorhand aankondigde dat zij er niet van ging eten :-).
Thuis ging ik op zoek naar een geschikt recept en na even neuzen in mijn kookboeken koos ik uiteindelijk voor het volgende recept uit De Joodse Keuken van Claudia Roden.
Het is een eenvoudige en snelle manier om vis klaar te maken, met een lekker resultaat.
Ingrediënten:
1 kg verse vis (in dit geval forel)
2 tomaten, in schijfjes
1 citroen, in dunne schijfjes
100 ml witte wijn
een handvol peterselie, gehakt
zout, peper
olijfolie
2 tomaten, in schijfjes
1 citroen, in dunne schijfjes
100 ml witte wijn
een handvol peterselie, gehakt
zout, peper
olijfolie
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de vis en dep hem droog.
Wrijf hem in met olie.
Bestrooi hem met zout en peper.
Leg de vis in een ovenschaal.
Schik de schijfjes tomaat en citroen errond.
Giet de wijn erbij.
Strooi er nog wat zout en peper over.
Strooi de peterselie erover.
Zet in de oven tot hij gaar is.
Lekker met gekookte aardappelen erbij.
Was de vis en dep hem droog.
Wrijf hem in met olie.
Bestrooi hem met zout en peper.
Leg de vis in een ovenschaal.
Schik de schijfjes tomaat en citroen errond.
Giet de wijn erbij.
Strooi er nog wat zout en peper over.
Strooi de peterselie erover.
Zet in de oven tot hij gaar is.
Lekker met gekookte aardappelen erbij.
Wat een schitterende schotel! En heeft je dochter er nog van gegeten? Ik kan mij er wel wat bij voorstellen toen ze die hele vis zag, ik vond dat vroeger ook geen fijn gezicht. Mijn moeder had eens een hele kalfstong op tafel, dat werd toen ook een drama.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Wat een grappig verhaal met die kalfstong ...ik kan me voorstellen dat je daar als kind niet zo goed op reageert :-).
BeantwoordenVerwijderenMijn dochter heeft er niet van moeten eten, ze eet anders wel goed vis, zolang het maar niet te herkenbaar is... begrijpelijk toch, als je nog maar 6 jaar bent :-)?
Groetjes,
Marian
Haha, nou, ik heb het nog steeds hoor. Al heb ik me daar bij kip overheen gezet, maar ik kijk nog steeds niet graag in de ogen van een hele gebakken vis. :)
BeantwoordenVerwijderenIk ga deze zeker eens maken! Dank je wel voor jouw recept!!!!
BeantwoordenVerwijderenwie van jullie wil deze samen met mij gaan maken? ik ben man (45) en het lijkt me leuk als we dat samen gaan voorbereiden en dan ervan lekker genieten. groetjes uit Rotterdam xxx
BeantwoordenVerwijderen