Welkom op mijn receptenblog! Op deze pagina wil ik mijn experimenten in de keuken met jullie delen. Ik hou ervan nieuwe recepten uit te proberen, hartig en zoet, traditioneel en exotisch. Kijk gerust rond op mijn blog en laat een reactie achter als je wil, hopelijk kunnen mijn recepten jullie inspireren!
donderdag 16 februari 2012
Tonijnflapjes
Deze makkelijke en lekkere tonijnflapjes komen uit De Joodse Keuken van Claudia Roden.
Ze zijn heel snel klaar en heel simpel te maken.
Ik maakte ze als hapje vooraf toen ik vorig weekend bezoek kreeg en ze waren in enkele minuten verdwenen!
Ik heb de hoeveelheden wel aangepast zodat het net genoeg is voor 1 rol bladerdeeg.
Ingrediënten (voor 12 flapjes):
1 rol bladerdeeg
1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
1 eetlepel kappertjes
enkele olijven, fijngehakt
een beetje citroensap, naar smaak
zout, peper
1 ei, geklutst
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de tonijn samen met de kappertjes, fijngehakte olijven en het citroensap.
Kruid met peper en zout naar smaak.
Rol het bladerdeeg uit.
Snijd er rondjes uit met de bovenkant van een breed rond glas.
Rol eventuele restjes opnieuw uit en maak ook hier rondjes van.
Leg op elk rondje een lepel tonijnmengsel en plooi het rondje toe zodat je een half maantje krijgt.
Druk met de tanden van een vork op de rand zodat je mooie lijntjes krijgt.
Bestrijk de flapjes met geklutst ei.
Zet ongeveer 15 à 20 minuten in de oven tot de flapjes gerezen en goudbruin zijn.
Labels:
Bladerdeeg,
Claudia Roden,
Vis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wat een lekker hapje, het recept was mij nog niet opgevallen. Ik ga snel eens kijken in het boek.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Bedankt Caroline. Het heet in het boek 'tonijnvulling voor buricche de tonno".
VerwijderenEr staan zoveel recepten in het boek... onuitputtelijk eigenlijk!
Groetjes
Marian
Ik heb deze zaterdag ook gemaakt,Mihai en ik vonden het erg lekker.
VerwijderenGroetjes Catalina (katy)
Dank je wel Catalina voor je reactie! Leuk dat je ze gemaakt hebt en dat ze lekker waren, dat doet me plezier!
VerwijderenGroetjes,
Marian
Ziet er heerlijk uit... en bedankt voor de kookboek-tip!
BeantwoordenVerwijderengrtz eric
Dank je wel Eric!
VerwijderenIk houd van simpele gerechtjes, zoals deze! Ik had laatst de vis met bladerdeeg gemaakt! Super!
BeantwoordenVerwijderenGroetjesss Ammehoela
Hej Ammehoela,
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor je reactie. Leuk dat je de vis in bladerdeeg hebt gemaakt en het lekker vond, dat doet me plezier!
Groetjes,
Marian
Nog nooit van dit recept met tonijn gehoord. Maar ga ik zeer zeker in mijn receptenboekje bijschrijven.
BeantwoordenVerwijderen