maandag 11 juli 2011

Chocolademousse met mascarpone


Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor een niet-gebakken chocoladekaastaart, met koekjesbodem. Ik gebruik het recept om chocomousse te maken, maar je kan met deze hoeveelheid dus ook een taart maken, met een koekjesbodem.

Het voordeel van deze chocomousse is dat je geen rauwe eieren gebruikt, wat toch beter is als er kindjes van eten. Bovendien is het een goed alternatief als je geen held bent in het goed opkloppen van eiwitten, zoals ik!







De smaken van de chocolade, mascarpone en gecondenseerde melk gaan heel goed samen en geven een lekkere smeuïge chocomousse, perfect voor chocoladeliefhebbers. 
De hoeveelheden zijn goed voor 8 à 10 potjes.

Ingrediënten:
500 gr mascarpone
170gr pure chocolade, in stukjes
2,5 dl zoete gecondenseerde melk
1,5 theelepel vanille aroma
2 dl slagroom, opgeklopt
1,5 dl warm water
3 blaadjes gelatine

Werkwijze:
Week de gelatine in koud water.
Smelt de chocolade au bain marie of in de migrogolfoven.
Klop de slagroom op.
Meng de mascarpone met de gecondenseerde melk en het vanille-aroma tot een geheel.
Voeg de iets afgekoelde chocolade toe en roer goed.
Los de gelatine op in het warme water.
Voeg de gelatine bij het chocolade-mascarpone mengsel en meng goed.
Schep er voorzichtig de opgeklopte slagroom onder.
Verdeel het geheel over potjes en laat het op zijn minst 4 uur in de koelkast opstijven.

Eet smakelijk!

9 opmerkingen:

  1. Mmmmm, ziet er lekker uit. Ik heb de laatste dagen goesting voor iets met slagroom, maar deze chocomousse lijkt mij een excellent alternatief te zijn.
    Jaklin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm,arata foarte bine,si e fara ou!Are textura asemanatoare adevaratului mouuse?Ca eu pe ala cu ou crud nu pot sa-l consum.
    O seara frumoasa.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Salut Maya, multumesc de vizita! Iti urmez site-ul de mult timp si ma bucur sa te intalnesc aici!
    Da, textura seamana foarte mult cu mousse-ul normal, parca e putin mai usoara, dar are un gust foarte intens....daca vrei iti traduc reteta :-)!

    Multe salutari, Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kijk, nu heb ik jouw blog ook gevonden! Ziet er ook goed uit hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel Marsepein :-)! Hopelijk kom ik je hier nog tegen. Ik ben nog maar pas begonnen, dus ben blij dat ik reacties krijg!
    Groetjes
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is mijn favoriet!Dit moet ik gewoon uitproberen!
    Mijn 2 favoriete desserten zijn chocomousse én tiramisu.Dit lijkt mij dus hemels! ;-)

    Groetjes van je nichtje Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hej Marijke ,bedankt voor je reactie, leuk om je hier te zien! Je moet het maar eens uitproberen, het is echt suuuuperlekker!!!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lijkt me heerlijk ga het proberen. Nog wel een vraagje als ik het zou willen gebruiken voor een biscuit taart moet ik dan ook gelenatine gebruiken? Denk het niet toch?

    BeantwoordenVerwijderen