vrijdag 23 september 2011

Appelstrudel

Deze appelstrudel maak ik regelmatig als er weer enkele appels vergeten raken in de fruitschaal. 

Het recept komt uit mijn boek 'Nagerechten' en het vraagt weinig voorbereiding voor een lekker resultaat.

Ingrediënten:

1 rol bladerdeeg
3 appels, geschild en in stukjes
een handvol rozijnen
2 eetlepels gemalen amandelen
2 eetlepels vloeibare honing
suiker naar smaak
1 theelepel kaneel
1 ei, geklutst


Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Stoof de appels op een laag vuurtje tot ze een beetje zacht zijn.
Voeg op het einde de suiker, honing, rozijnen en kaneel toe.
Laat de appels uitlekken in een zeef.

Rol het bladerdeeg uit.
Bedek een rechthoek in het midden van de bladerdeeg met de gemalen amandelen.
Leg daarop verspreid het appelmengsel.
Zorg dat je genoeg plaats over houdt aan de randen om de vulling te bedekken.

Vouw het bladerdeeg toe: eerst de bovenste en onderste randen, zorg dat ze net overlappen.
Dan hetzelfde met de zijkanten, zodat je een rechthoek krijgt.
Bestrijk de toegevouwde strudel met het geklutste ei.

Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten, tot hij gerezen en goudbruin is.

Lekker warm, met ijs erbij!

7 opmerkingen: