Dit recept komt uit de Pasta Bijbel. Een heel gewoon bolognesesaus-recept, maar wel heel lekker!
Ingredienten:
1 ajuin, gesnipperd
2 wortels, in kleine stukjes
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
2 teentjes knoflook, geperst
25 gr boter
1 eetlepel olijfolie
200gr gerookte spekblokjes
500 gr gemengd gehakt
120ml droge witte wijn
2 blikken van 400 gr tomaten in blik, in stukjes
Ongeveer 500 ml runder- of kippenbouillon
100 ml room
500 gr tagliatelle
500 gr tagliatelle
Werkwijze:
Verhit de olie en de boter in een grote pan.
Bak de ajuin onder af en toe roeren tot hij glazig is.
Voeg de andere groenten en de spekblokjes toe.
Bak op middelhoog vuur onder regelmatig roeren, ongeveer 10 minuten, tot de groenten al een beetje zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en zet het vuur een beetje lager.
Bak het gehakt zachtjes ongeveer 10 minuten en maak het regelmatig los met een houten lepel.
Voeg de wijn toe en roer.
Laat ongeveer 10 minuten koken tot het vocht is ingekookt.
Voeg de tomaten uit blik toe en 250ml bouillon.
Breng aan de kook en roer goed.
Zet het vuur lager wanneer het kookt en dek de pan af.
Laat minstens een uur (maar 2 uur is nog beter) zachtjes pruttelen en roer af en toe. Voeg telkens meer bouillon toe als de saus teveel inkookt.
Laat de saus het laatste kwartier zachtjes zonder deksel koken, roer regelmatig. Proef en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
Kook de tagliatelle en serveer met de warme saus erover.
Bestrooi met geraspte parmezaanse kaas en gehakte peterselie.
Smakelijk!
Leuke blog en een toffe variant van saus ga ik eens proberen met de chocoladebroodpudding!!
BeantwoordenVerwijderengrtjs Cathy
Dank je wel Cathy, leuk dat je een reactie achterlaat.
BeantwoordenVerwijderenHou me op de hoogte wat je ervan vond als je het gemaakt hebt, ben benieuwd!
Groetjes
Marian
Simpel maar lekker, meer moet dat niet zijn!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me lekker met die spekblokjes er nog eens bij.
Dank je wel Daisy! Die spekblokjes geven inderdaad een andere smaak aan de saus, wel lekker!
BeantwoordenVerwijderenEen mooi bolognese-recept! Vroeger dacht ik ook dat dit in een wip klaar kon zijn, maar lang pruttelen maakt de saus echt veel intenser van smaak. Met name de wijn erin geeft het een extra accent.
BeantwoordenVerwijderenIk heb een link naar je weblog geplaatst op http://eetplezier.blogspot.com (mijn weblog). Misschien wil je er een terugplaatsen?
Dank je wel voor je reactie Nell en voor het plaatsen van een link naar mijn blog!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Jummie. Dat ziet er heel lekker uit. Dit recept ga ik zeer zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderen