Dit is het soort koek waarvoor je stiekem terug naar de ijskast gaat om nog een stukje te nemen…
Een koekjesbodem bedekt met kokos, chocoladestukjes, pecannoten en caramel en daar bovenop nog een chocoladelaag… onweerstaanbaar!
Het recept komt (iets aangepast) uit Eenvoudig heerlijk koken van Ron Kalenuik en de titel van het recept is eigenlijk ‘Schildpaddencarrés”. Waar die titel vandaan komt weet ik niet, maar het resultaat van dit recept is in elk geval echt de moeite, ik ga deze koek zonder twijfel nog vaak maken.
Ingrediënten (voor een rechthoekige bakvorm van 20 op 30 cm):
100 gr koekjes, verkruimeld (ik gebruikte speculaasjes)
100 gr roomboter, gesmolten
80 gr kokospoeder
200 gr chocolade stukjes
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 gr)
100 gr pecannoten, in stukjes
200 gr melkchocolade, om de koek mee te bedekken
1 eetlepel boter of olie
100 gr roomboter, gesmolten
80 gr kokospoeder
200 gr chocolade stukjes
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 gr)
100 gr pecannoten, in stukjes
200 gr melkchocolade, om de koek mee te bedekken
1 eetlepel boter of olie
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de koekjes in een plastieken zakje, sluit het zakje goed en klop ze met een deegrol tot kruimels (of gebruik de keukenrobot, maar dit is leuker).
Doe de kruimels in een kom. Smelt de boter en meng de boter goed met de koekkruimels.
Bedek de bakvorm met bakpapier.
Bedek de bodem met het koekjesmengsel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
Strooi de kokos erover.
Strooi dan de chocolade stukjes er gelijkmatig over.
Bedek dan alles met de gecondenseerde melk.
Strooi daarover de gehakte pecannoten.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven, voor ongeveer 30 minuten. De gecondenseerde melk is dan
veranderd in caramel.
Laat afkoelen.
Smelt de melkchocolade au bain marie samen met de eetlepel olie/boter.
Schenk de gesmolten chocolade over de koek en laat afkoelen.Snij in blokjes en serveer.
Doe de kruimels in een kom. Smelt de boter en meng de boter goed met de koekkruimels.
Bedek de bakvorm met bakpapier.
Bedek de bodem met het koekjesmengsel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
Strooi de kokos erover.
Strooi dan de chocolade stukjes er gelijkmatig over.
Bedek dan alles met de gecondenseerde melk.
Strooi daarover de gehakte pecannoten.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven, voor ongeveer 30 minuten. De gecondenseerde melk is dan
veranderd in caramel.
Laat afkoelen.
Smelt de melkchocolade au bain marie samen met de eetlepel olie/boter.
Schenk de gesmolten chocolade over de koek en laat afkoelen.Snij in blokjes en serveer.
Ideaal recept om uit te delen, als je tenminste zelf niet alles op hebt gegeten ;-) Wat makkelijk dat je die gecondenseerde melk er alleen maar over hoeft te gieten. Deze ga ik eens voor mijn collega's maken.
BeantwoordenVerwijderenFijne zondag, Caroline
Dank je wel Caroline, ook een fijne zondag gewenst!
BeantwoordenVerwijderenHet is inderdaad een goed recept om uit te delen, maar het is moeilijk om er zelf af te blijven :-)
Groetjes,
Marian
De kombinatie is fabtastisch.Soft aromatisch crunchie.Yummy:)
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie Dzoli, ze waren inderdaad echt de moeite :-)!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Dit ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op kokos, karamel en chocolade. Ik denk dat ik dit dus wel lekker zal vinden.
BeantwoordenVerwijderenDit weekend een high-tea bij schoonzus. Ik ga dit meenemen, zeker weten. Dit moet zelfs mij, bakselbeet, lukken ;-)
BeantwoordenVerwijderenBedankt Daisy, ik ben zeker dat je dit lekker zou vinden :-)!
BeantwoordenVerwijderenHoi Nell, ik zou het super vinden als je dit zou uitproberen! Hou me op de hoogte, maar er kan niks misgaan! :-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Mijn exemplaar staat nu in de oven!
BeantwoordenVerwijderenOh, ik ben zo benieuwd, hopelijk vind je hem lekker!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Hij was héérlijk. Goed gelukt ook. Dacht in eerste instantie dat ik te weinig koekbodem had, maar dat was na het bakken toch niet. Machtig hapje wel. Oef!
BeantwoordenVerwijderenHoi Nell,
BeantwoordenVerwijderenIk ben blij te horen dat hij gelukt was en dat je hem lekker vond, dat doet me echt plezier!
Dat maakt het bijhouden van een blog helemaal de moeite waard :-).
Groetjes
Marian
Oh deze lijkt er inderdaad op! Die chocoladelaag aan het eind lijkt me ook erg lekker! Weer eentje om te proberen :). Veel groeten, Lisa
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Lisa! Ik ga die van jullie ook wel eens proberen, die rozijnen lijken me er heel lekker in!
Verwijderen