Welkom op mijn receptenblog! Op deze pagina wil ik mijn experimenten in de keuken met jullie delen. Ik hou ervan nieuwe recepten uit te proberen, hartig en zoet, traditioneel en exotisch. Kijk gerust rond op mijn blog en laat een reactie achter als je wil, hopelijk kunnen mijn recepten jullie inspireren!
vrijdag 7 oktober 2011
Kruidige bananencake
Ik ben gek op banaan in gebak. Dit recept had ik nog niet uitgeprobeerd, maar toen ik het tegenkwam in het boekje "Desserten" uit de Onweerstaanbaar Lekker-reeks, leek het me meteen heel interessant.
Ik ben heel tevreden met het resultaat. Ten eerste is het een heel makkelijk recept en gebeurt het mengen gewoon met de hand. Altijd leuk als het zo snel gaat!
Ten tweede ben ik blij met de smaak van de cake: de textuur is zacht en toch vochtig door de banaan en de speculaaskruiden gaan perfect samen met de banaan. Lekker als ontbijt of bij een tas thee!
Ingrediënten:
2 eieren, geklutst
160ml plantaardige en neutraal smakende olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
165gr bruine suiker
1 theelepel vanille-extract
100 gr bloem
50 gr volkorenbloem (ik gebruikte gewoon in totaal 150gr bloem)
2 theelepels speculaaskruiden (of kaneel)
1 theelepel bakpoeder
2 grote overrijpe bananen, geprakt
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm in (ik gebruikte een ronde vorm van 24 cm, het recept vermeldt een vorm van 22 cm).
Meng in een kom de eieren met de olie, de bruine suiker en het vanille-extract.
Meng de bloem met de kruiden en het bakpoeder in een andere kom.
Voeg het bloemmengsel bij het oliemengsel en meng snel met een lepel.
Voeg de geprakte banaan toe en meng met een lepel.
Stop met mengen zo snel alles mooi gemengd is.
Giet het mengsel in de bakvorm en zet hem in de oven.
Controleer na ongeveer 30 minuten of hij gaar is, als een prikker er proper uitkomt. Afhankelijk van de oven zou dat ongeveer 30 à 40 minuten moeten duren.
Laat afkoelen op een rooster.
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bananen en groenten maken cakes lekker smeuïg.
BeantwoordenVerwijderenNog een tip als je bananen hebt die op moeten: geprakt op brood met een plakje kaas er over. hmmmm, lekker ;-)
groetjes, Caroline
Hej Caroline, ja, dat vind ik ook lekker... ik doe er dan nog een laagje kweeperengelei bij en smeerkaas ipv gewone kaas en dan is het helemaal super :-)!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Ziet er super uit! Banaan in gebak is heerlijk, maar ik eet het dan vooral graag als ontbijt, mmm
BeantwoordenVerwijderenJa, ik vind dat ook, perfect voor het ontbijt :-).
BeantwoordenVerwijderen